The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Instalacije centralnog grijanja

Pogledajte Buderus animaciju za tri komercijalna načina grijanja drvom:vitoplex-200

Princip rada pirolitičkog kotla Viessmann, tip: Vitolig150

Princip rada pirolitičkog kotla Viessmann, tip: Vitolig150

Prikaz pozicije sapnice između dva ložišta

Prikaz pozicije sapnice između dva ložišta

Izgled pirolitičkog plamena koji prolazi kroz sapnicu

Pogled u ložište klasičnog kotla na drva (na slici Buderus G201)

Buderus G201 - ložište klasičnog kotla na drva

Da li je pirolitički kotao jedino što trebam kupiti?

U tehnici ne bi trebalo biti kompromisa. Samo tehnički ispravna instalacija sa svim potrebnim komponentama radi ispravno, sigurno i isplativo. Prilikom izrade kotlovnice naša tvrtka inzistira na ugradnji slijedećih komponenti:

1. Regulator povratne temperature kotla- pumpna stanica s termostatskim mješačkim ventilom osigurava minimalnu temperaturu od 60-75 °C (ovisno o proizvođaču kotla) zbog izbjegavanja rošenja ložišta i stvaranja nakupina čađe.

2. Termostatski ventil za termičko osiguranje kotla- ukoliko se temperatura kotla digne iznad 95°C otvara se ventil prema hladnoj vodi koja cirkulira kroz izmjenjivač i tako smanjuje temperaturu pregrijanog kotla.

3. Spremnik ogrijevne vode- pirolitički kotao ima najveću iskoristivost kada se proces izgaranja ne prekida. Jedno punjenje ložišta osigurava proces izgaranja u trajanju od 6-10 sati zato je potrebno proizvedenu energiju "uskladištiti" u posebnom spremniku ogrijevne vode kako bi se, po potrebi, iz njega slala topla voda u sistem grijanja. Dimenzioniranje kapaciteta spremnika radi se po formuli: 40-50 litara/kW snage kotla. Primjer: kotao od 25kW bi trebao imati spremnik ogrijevne vode kapaciteta minimum 1000 litara. 

4. Expanziona posuda za grijanje- obavezan sigurnosni element svakog sistema, kapacitet ovisi o količini vode u sistemu grijanja

Solar d.o.o. pomoći će vam u stručnom izboru opreme

piroliza 5

Kakav dimnjak je potreban za pirolitički kotao?

Prije odluke o kupnji i instaliranju pirolitičkog kotla, za provjeru ispravnosti postojećeg dimnjaka, potrebno je pozvati okružnog dimnjačara kako bi provjerio ispravnost i funkcionalnost istog te provjerio uvijete za rad. Ukoliko su minimalni uvijeti zadovoljeni dimnjačar izdaje pozitivni nalaz na osnovu kojeg se kasnije vrši ovlaštena montaža i puštanje u pogon novog kotla.

Osnovne informacije o visini i promjeru dimnjaka možete vidjeti iz ovog dijagrama i primjera:

Pirolitički kotao snage 25kW :

  • korisna visina= 8,5m
  • promjer dimnjaka= ø 200mm

 PODNO GRIJANJE

 

Podno grijanje je pojam estetskog i komfornog načina grijanja bez cirkulacije prašine i suhog zraka, zdravstveno prihvatljivije i ekonomičnije od radijatorskog. Odabir sistema, izračun toplinskih koeficijenta petlji, izbor hidrauličkih komponenti, način polaganja i izbor regulacije izvodi stručni tim koji se sastoji od projektanta, instalatera i servisera. Samo dobro odrađen posao opravdat će investiciju i dopustiti vam da uživate u svim pogodnostima takvog sistema grijanja.

 

Princip rada podnog grijanja

Za razliku od radijatorskog grijanja koje funkcionira na principu konvekcije topline i kružnog strujanja zraka, podno grijanje isijava toplinu ravnomjerno kroz cijelu površinu polaganja pa možemo reći da je pod po kojem hodamo jedan veliki ravnomjerno zagrijani radijator gdje površinska temperatura ne bi smjela preći 28°C.

To se najbolje vidi na termografskoj slici površine poda gdje podno grijanje ravnomjerno zagrijava prostor uz male temperaturne oscilacije za razliku od radijatorskog gdje su oscilacije velike.

 

Osnovni elementi podnog grijanja:

Slika 1:

Na kompaktnu regulacijsku stanicu za klizno vođenje podnog grijanja može se spojiti više krugova podnog grijanja ukupnog toplinskog učina do 15 kW. Stanica s priključnim cijevima DN 25 sastoji se od: pumpe (3 stupanjska ili elektronska), 3-putnog mješačkog ventila s elektromotornim pogonom, naliježnog termostata maksimalne temperature, zapornih armatura/termometara i nepovratnim ventilom (gravitacijska kočnica). Smještena je u izolacijskom oklopu od EPP-a koji istodobno služi kao zaštita tijekom transporta. Najčešća pozicija za montažu je unutar kruga kotlovnice. Ukoliko je kotao opremljen kliznom regulacijom za krug podnog grijanja onda se stanica naručuje bez regulacije. Razdjelnik koji se nastavlja na kompaktnu regulacijsku stanicu ugrađuje se u razdjelni ormar, opremljen je zapornim ventilima na polaznom vodu te regulatorima protoka na povratnom vodu.

Slika 2:

Regulacijska stanica s razdjelnikom za klizno vođenje podnog grijanja s dodatnom regulacijom (Sl.2) koristi se za manje krugove podnog grijanja ukupnog toplinskog učina do 10 kW (priključak DN 20). Ugrađuje se u razdjelni ormar a sastoji se od: pumpe (3 stupanjska), ventila za reduciranje protoka s elektromotornim pogonom, naliježnog termostata maksimalne temperature, nepovratnim ventilom (gravitacijska kočnica), osjetnikom polaznog voda i regulacijom za klizno vođenje grijanja.

Načini postavljanja podnog grijanja

  1. Postavljanje sa sistemskim čep pločama (sa ili bez stiropora) za prihvat PB ili PE-Xc cijevi koje se umeću u utore u ploči, pogodno za estrihe odgovarajućih mortova i podnih masa prema normi DIN EN 13813. Namjenjen je za prostorije s većim ogrijevnim prostorom i za veći pad tlaka u cjevovodu. Može se primjeniti za podno grijanje/hlađenje.
  2. Postavljanje sa fleksibilnom folijom od sintetičkog tkanja s različitim toplinskim svojstvima toplinske izolacije za prihvat PB ili PE-Xc cijevi koje se pričvršćuju posebnim iglicama. Pogodan je za cementne estrihe i estrihe na bazi kalcijevog sulfata, namjenjen srednjim i većim ogrijevnim prostorima.
  3. Postavljanje s pločama napravljenim od gips vlakana debljine 18mm s izdubljenim utorima za prihvat PB cijevi od 12mm. Pogodan je za sanaciju ili izradu novih grijanja u postojećim objektima s malom visinom estriha, te za prostore u koje se ne smije unositi vlaga. 

 

 

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com